Over ons

Spreeuwen is een initiatief van de Stichting Natuurbescherming Nederland. De naam Spreeuwen hebben we niet toevallig gekozen. Anonymous werkt met een hivemind, wat een ander woord voor zwerm is. Torrents worden verspreid via een zwerm. De oprichter van de Piratenpartij heeft een boek geschreven dat Swarmwise heet en de AIVD maakt zich zorgen over de zwermdynamiek.

Kort gezegd komt het er op neer dat de status quo het collectief vreest. Spreeuwen wil dat collectief juist faciliteren. We willen een uitvalsbasis bieden van waar we kunnen uitvliegen over het hele internet.

Waar de status quo bang is voor de mening van de massa, daar wil Spreeuwen het verschil maken. Spreeuwen wil de happy few ervan doordringen hoezeer zij in de minderheid zijn. Spreeuwen wil dat ze plaats maken, dat ze opzij schuiven. Spreeuwen weet dat we dat niet 1-2-3 bereiken.  Maar we kunnen wel druk zetten. Met 4 miljoen mensen die op enigerlei manier aan een milieubeweging verbonden zijn kunnen we meer dan veel mensen denken.

spreeuwenzwerm

Spreeuwen, zo werkt het

Er zijn heel veel petitie-sites, waarop mensen een handtekening achter kunnen laten om te laten zien dat ze verandering willen, maar echte verandering komt vaak pas tot stand wanneer instellingen, bedrijven, overheden en andere organisaties rechtsreeks worden aangesproken via een persoonlijke boodschap.

Een mailtje van een burger, een lid, een klant

Dat is wat we met spreeuwen.nl doen. We mobiliseren mensen om tegelijk maar afzonderlijk organisaties aan te spreken via mail. Een organisatie ontvangt in korte tijd een groot aantal verzoeken van individuele burgers, en zal alles doen om de onvrede weg te nemen. Zo kunnen we veranderingen ten goede bewerkstelligen. Als jij je vandaag nog aansluit bij spreeuwen.nl kun je suggesties doen bij welke organisaties verandering dringend nodig is, en waarom. Wij bundelen die verzoeken en organiseren het protest. Een simpele maar doeltreffende manier van aktievoeren. Company campaigning die werkt. Doe je mee?